Publicación editada por el Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona i Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya.

Galardonada con la 'Creu de Sant Jordi' de la Generalitat de Catalunya en el 2003.

Imagen libro jurisprudencia
Imagen libro jurisprudencia

Revista Jurídica de Cataluña

Jornada RJC 2024: La Llei pel dret a l'habitatge i les novetats de 2024

Barcelona, 31 de maig de 2024, a les 9h - La Revista Jurídica de Catalunya (RJC), en col·laboració amb l'Il·lustre Col·legi de l'Advocacia de Barcelona (ICAB) i l'Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya, organitza una jornada crucial per analitzar la Llei 12/2023, de 24 de maig, pel dret a l'habitatge, i les novetats legals del 2024.

23/05/2024
La jornada comptarà amb diversos panells d'experts que abordaran múltiples perspectives (civil, processal, fiscal, penal, administrativa, etc.) de la Llei pel dret a l'habitatge i noves regulacions, com ara el Decret-llei 6/2024 sobre lloguers temporals i d'habitacions, el sistema d'índex de preus de referència per a l'actualització de rendes, i la declaració de zones de mercat residencial tensionat.

[PROGRAMA EN PDF]

Inauguració

9:15h - 9:30h:

 • Jesús M. Sánchez García, Degà de l'ICAB
 • Francesc Tusquets Trias de Bes, President de l'Acadèmia de Jurisprudència i Legislació de Catalunya
 • Eugeni Gay Montalvo, Director de la RJC

Panells Temàtics

9:30h - 10:30h - Panell I: Problemàtiques sobre l'Ocupació de l'Habitatge

 • Cristina Vallejo Ros, Advocada
 • Magistrada Zita Hernández Larrañaga, Jutjat d’Instrucció número 30 de Barcelona
 • Alexandre Ebrat Picart, Advocat
 • Moderador: Jesús M. Sánchez García

10:30h - 11:30h - Panell II: Aspectes Processals i Arrendament

 • Roberto García Ceniceros, Magistrat
 • Alejandro Fuentes-Lojo Rius, Advocat
 • Eva Cordobés Millán, Advocada i Doctora en Dret
 • Moderador: Josep Maria Espinet Asensio


11:30h - 12:00h - Pausa-cafè

12:00h - 13:00h - Panell III: Habitatge i Dret de Contractes

 • Rafael Arnaiz Ramos, Registrador de la Propietat
 • Jesús Gómez Taboada, Notari
 • Raquel Alastruey Gràcia, Magistrada
 • Moderadora: Marta Legarreta Fontelles

13:00h - 14:00h - Panell IV: Zones de Mercat Residencial Tensionat

 • Juli Ponce Solé, Catedràtic de Dret Administratiu
 • Irene Araguás Galcerán, Professora de Dret Administratiu
 • Aleix Canals Compan, Advocat i Professor
 • Moderador: Josep M. Moltó Darner

Presentació de Llibre i Obsequis

Durant la jornada es presentarà el llibre "La Llei pel dret a l'habitatge: balanç d'un any d'aplicació", publicat per la RJC. Tots els assistents rebran un exemplar gratuït: en paper per als presencials i en línia per als virtuals.

Inscripcions i Tarifes

Subscriptors RJC: 25,00€

Persones Associades: 35,00€

Col·legiats ICAB: 35,00€

No Col·legiats ICAB: 50,00€

Data i Lloc

31 de maig de 2024, de 9 a 14 hores. L'esdeveniment tindrà lloc tant presencialment com en format en línia.

Contacte

Revista Jurídica de Catalunya (RJC)

Mallorca 283, 08037 Barcelona

Telèfon: 93 601 12 58 / 93 496 18 80

Correu: revista@icab.cat

Inscripcions

No et perdis aquesta oportunitat de conèixer les últimes novetats en legislació sobre el dret a l'habitatge de la mà dels millors experts.

Leer más

NOTA DE PREMSA: L’ICAB acull la Jornada sobre “La compraventa a Catalunya” que organiza la Revista Jurídica de Catalunya (RJC)

A través de este acto formativo se abordarán -mañana jueves, 29 de septiembre, y el viernes 30 de septiembre de 2022- los cambios legislativos y jurisprudenciales en adaptación del Derecho Europeo que se han realizado.

21/03/2023

Barcelona, 28 de septiembre del 2022. El Colegio de la Abogacía de Barcelona (ICAB) acogerá mañana jueves, 29 de septiembre, y el viernes, 30 de septiembre, la jornada “La compraventa en Cataluña”, que organiza la “Revista Jurídica de Cataluña” con el objetivo de debatir en profundidad sobre los cambios legislativos y jurisprudenciales que se han producido a raíz de la adaptación al Derecho Europeo.

Inauguración

El decano del Colegio de la Abogacía de Barcelona, Jesús M. Sánchez, el director de la Revista Jurídica de Cataluña, Eugeni Gay; el presidente de la Academia de Jurisprudencia y Legislación de Cataluña, Francesc Tusquets, y el abogado y presidente de la Sección de Derecho Civil del ICAB, Miquel Serra, inaugurarán esta jornada mañana jueves, 29 de septiembre, a las 16.30h.

La jornada se estructura en cinco mesas redondas que servirán para analizar los siguientes temas:

 1. Los elementos personales, reales, causales y formales en el contacto de compraventa; el pacto de arras y las obligaciones del vendedor en la compraventa.
 2. La ventaja injusta, la acción de rescisión por lesión y la responsabilidad por las cantidades libradas de forma anticipada en la compraventa de viviendas en construcción.
 3. La compraventa, la resolución de conflictos y el registro de la propiedad.
 4. Los deberes y obligaciones del agente inmobiliario así como la compraventa vinculada a los aspectos medioambientales y civiles de los suelos contaminantes
 5. Y la imposición indirecta en la compraventa de edificaciones, el incumplimiento y la resolución del contrato de compraventa en el libro VI del Código Civil de Cataluña, los posibles remedios por falta de conformidad en el contrato de compraventa y la compraventa en el ámbito interregional e internacional.

Para analizar todas estas cuestiones se contará con la participación de más de 20 ponentes, entre los cuales hay magistrados, catedráticos, profesores y abogados especializados en Derecho Mercantil y Civil, notarios y registradores de la propiedad. Podéis consultar el programa detallado de la jornada a través del siguiente enlace.

Esta Jornada es el acto de presentación del nuevo libro monográfico de la Revista Jurídica de Cataluña sobre “El contrato de compraventa” y se librará a los inscritos a la jornada.

Leer más

Explora la revista

Adquirir número
Adquirir número